Loading Laddar...
 

Om oss

Aktiv Trafikskola är en anrik skola som startades 1967. Hos oss kan du få hjälp med din körkortsutbildning för vanlig manuellt växlad-bil samt automat. Vi har den kunskap och rutin som krävs för att du skall uppnå den trafiksäkerhet som behövs i trafiken.

Vi som arbetar som Trafiklärare på företaget är Shwan, Fereshteh, Fardin och Baker.
Victoria är kontoristen på kontoret i Guldheden och Jennie är kontoristen i Frölunda där du blir omhändertagen mellan lektionerna.


Hur vi jobbar

Vi på Aktiv Trafikskola jobbar alltid med eleven i fokus. Vi erbjuder dig ett personligt möte där vi diskuterar ett upplägg som är anpassat för just dig som elev. Under detta möte tar vi reda på tillsammans med dig, vilken studiemiljö som fungerar bäst för koncentrationsförmågan och vilka hjälpmedel man kan tänkas behöva för att ta till sig information på bästa sätt. Utefter den informationen formar vi tillsammans en bra studieteknik för dig som elev. 

Under utbildningens gång diskuterar och utvärderar vi tillsammans studiesituationen så att du känner dig trygg och nöjd med din utveckling och att det framtagna målet nås.

Det kan se väldigt olika ut på hur elever vill lära sig. Ett exempel kan vara att man först har teori i grupp för att sedan ut och köra och praktisera det i bilen. Men det kan även vara så att man efter en körlektion tar en timma på trafikskolan för reflektion och inläsning av teori, för att sedan ta sig ut och köra med mål att förbättra tidigare körning.

Utbildningsmaterial

Vi är anslutna till STR (Sveriges trafikskolors riksförbund)
och använder oss av det nya moderna undervisningsmaterialet som är digitalt. Du har möjlighet att följa din utveckling via det digitala utbildningskortet som är personligt. Det ger en möjlighet för dig och handledare att se vilka moment eleven och läraren har jobbat med så att de kan fortsätta att öva på samma moment både om eleven kombinerar sin körning privat och här på skolan.

Utöver instuderingsfrågor finns det även att tillgå körkortsfilmer. Med dem får du en bra målbild av hur de olika körmomenten går till. Titta gärna igenom filmerna för att bli mer förbered för kommande körlektioner. Körkortsfilmerna är kostnadsfria.