Loading Laddar...
 

Bil (B) Manuell/automat

Hos oss är alla välkomna!

Vi utbildar dig som aldrig kört bil tidigare, lika väl dig som har övat mycket hemma och bara vill finslipa körningen innan körprovet. Har du redan körkort men känner att det skulle vara bra med lite repetition är du också varmt välkommen att kontakta oss på Aktiv Trafikskola.

Vi utvecklar nu vår verksamhet för att möta våra kunder som bor i andra stadsdelar. Vårt första steg blir att underlätta för er som bor i västra Göteborg t.ex. Fiskebäck, Önnered, Tynnered, Påvelund. 

För alla nya elever så erbjuder vi en planeringslektion. Planeringslektionen ger 40min körning och 20 min planering med läraren.

Vår policy

Vi arbetar efter policyn att ett gott renommé ger nya kunder, personkemi är A och O och vi erbjuder personlig uppföljning.

Vi vänder oss till privatpersoner, men även företag är välkomna.

Varmt välkommen att besöka oss. Vi hjälper dig med planering av ditt körkort.
Det går även bra att ringa eller mejla oss.

Vill du att vi kontaktar dig?
Klicka här

Tel: 031-41 00 88
aktivtrafikskola@gmail.com

Börja med dessa enkla steg till ditt körkort.

 

Körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning ska du ansöka om Körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. 
Hör av dig eller kom förbi oss så hjälper vi dig med syntest samt ansökningshandlingarna. Det går även bra att ansöka själv via Transportstyrelsen. De behandlar din ansökan så fort du svarat på hälsofrågorna, skickat in syntestet och
du har betalat in avgiften för körkortstillstånd.


Privat övningskörning

Om du tänker övningsköra privat måste du och den du ska köra med enligt lag gå en Handledarutbildning.
Här kan du läsa mer.


Teori och körutbildning

Vi erbjuder teorimaterial i olika former. I vårt startpaket får du allt du behöver och som underlättar din körutbildning. Förutom lärarledd teoriundervisning ingår datoriserade frågor och undervisning som du kan göra hemifrån. Läs mer här under utbildningsmaterial. 
Körlektioner tar du i samband med att du läser in teori. Din handledare vid privat övningskörning är alltid välkommen att följa med under lektionerna. Vi kör VW Golf, både som manuell- och automatväxlad.

Riskutbildning 1 & 2


Riskutbildning 1 (alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden) är bra att gå så tidigt som möjligt i din utbildning.

Riskutbildning 2 (halkbana med fokus på hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden) ska göras i slutet av din utbildning.
Din trafiklärare rekommenderar dig när den är lämpligast att gå.

Kunskapsprov och Körprov

När du är färdigutbildad med din teori- och körutbildning bokas det in inom samma eller intilliggande dag. Blir något av proven underkända har du två månader på dig att göra omprov.