Loading Laddar...
 

MC

Drömmer du om att glida fram på en härligt kurvig väg med ett stort leende på läpparna? Njuta mer av sommaren, eller bara slippa trängselskatten?

Om du behöver körkort för Tung, Mellan, eller Lätt mc så kan vi hjälpa dig. Som kund hos Aktiv Trafikskola kan du känna dig trygg.

Testlektion
I god tid innan planerad utbildning kör du en testlektion hos oss. Testlektionen ger dig en bra start på kommande utbildning. Din lärare har också möjlighet att stämma av tidigare erfarenheter och förmåga att tillgodogöra dig nya kunskaper. Allt för att du skall vara så nära slutmålet som möjligt. Testlektionen kommer ske på Bruhns Trafikskola och utgå därifrån.

Hos oss är alla varmt välkomna!


Vi utbildar dig som aldrig kört mc tidigare, lika väl som dig som har övat mycket hemma och bara vill finslipa körningen inför körprovet. Har du redan körkort men känner att det skulle vara bra med lite avrostning är du också varmt välkommen att kontakta oss.

Vi finns på Guldheden. Vår adress är Doktor Sydows gata 2 på Guldheden men körlektioner utgår från BruhnsTrafikskola på Grevegårdsvägen 234, Västra Frölunda
Du kan ringa oss på 031 - 41 00 88 eller skicka ett mejl till oss på:
aktivtrafikskola@gmail.com

Vill du att vi kontaktar dig?
Klicka här

KÖRKORTSTILLSTÅND

För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Hör av dig till oss så planerar vi in en tid då vi hjälper dig med syntest och ansökningshandlingarna. Därefter rapporterar vi dig till Transportstyrelsen som behandlar ansökan efter att du betalt in avgiften för körkortstillstånd. Det tar i regel 1-2 veckor innan du får ditt körkortstillstånd.

ÖVNINGSKÖRNING PRIVAT

Om du tänker övningsköra privat så måste din handledare skicka in en ansökan om handledartillstånd till Transportstyrelsen.
Det krävs inte någon handledarutbildning för mc. Klicka här för att ansöka om handledartillstånd.

TEORI- OCH KÖRUTBILDNING

Teoriutbildning- När du betalat ett startpaket eller teoriavgift får du dina böcker och kan börja med teoridelen av utbildningen som består av dataprov och om du vill även teorilektioner. Förutom de ordinarie dataproven har du även tillgång till datorbaserade repetitionsprov samt ett slutprov som påminner om Trafikverkets kunskapsprov. Samtliga prov kan göras hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre.
Körutbildning- Parallellt med teorin tar du dina körlektioner. Innan första körlektionen betalar du en engångskostnad för tillgång till manöverbanan och din personliga skyddsutrustning om du inte har egen (mer information finns på prissidan). Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med på egen mc under lektionerna. Du får köra säkra och smidiga motorcyklar. BMW F700GS. Honda 125 för dig som ska ta lätt mckort. Alla motorcyklarna är utrustade med ABS bromsar. Du kan börja köra 07.00 varje vardagmorgon från mitten på mars till slutet av oktober. 

RISKUTBILDNING 1 OCH 2

Riskutbildning 1 – (alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden) kan du med fördel boka in hos oss tidigt i din utbildning. Riskutbildning 2 –  skall göras i slutet av din utbildning. Vi hjälper dig att planera när du skall boka in utbildningen för att få ut så mycket som möjligt. Riskutbildningarna måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs. Riskutbildning för personbil kan inte tillgodoräknas för motorcykel.

KUNSKAPSPROV OCH KÖRPROV PÅ TRAFIKVERKET

Kunskapsprovet måste vara godkänt för att körprovet ska gå att boka, du måste ha minst 52 rätt av dina 65 frågor. Ett godkänt teoriprov är giltigt i ett år. Körprovet utgår från Säve med först ett manöverprov och därefter körning i trafik.