Loading Laddar...
 

Moped Klass II (25km/t)

Moped Klass II

Moped klass 2 är en moped som är konstruerad för en hastighet av högst 25 km/timmen med en motor vars effekt inte överstiger 1 kilowatt. Moped klass 2 är inte registreringspliktig och ska därmed inte ha en registreringsskylt. Åldersgränsen för moped klass 2/ Förarbevis är 15 år.

Teori

Den obligatoriska teorikursen är på 2 x 5 timmar. Teorin syftar till att skapa förståelse och kunskap om hur du bör tillämpa de regler och bestämmelser som gäller vid körning i trafik.

Praktik

För moped klass 2 krävs ej praktisk körning, du behöver inte heller söka körkortstillstånd. Under utbildningen kommer du dock få köra på en mopedsimulator som i första hand syftar till att du ska få uppleva riskfyllda situationer i trafiken som vi sedan gemensamt kan diskutera.

EXAMINATION

Provet är teoretiskt och görs via våra datorer på Bruhns trafikskola. Det är 35 frågor där du måste ha minst 28 rätt. Du kan boka in en provtid när du genomfört teorikursen.

När får du ut ditt förarbevis?

Efter godkänd examination rapporterar vi till Trafikverket som i sin tur utfärdar ditt förarbevis. Utöver vår kursavgift tillkommer en kostnad på 120 kr för att Trafikverket ska tillverka förarbeviset. Denna avgift kan du betala in innan examinationen om du vill ha ditt förarbevis så snart som möjligt. Tänk på att du inte får köra förrän du håller förarbeviset i handen.